Hoogzij 32, 3600 Genk (BE)
+32 (0)475 895 804
pbonline@telenet.be

Webdesign

Wij bouwen dé site voor uw club, vereniging of organisatie !

Webdesign

Webdesign is in eerste instantie het ontwerpen en vorm geven van websites op het internet.

Omdat deze twee onderdelen regelmatig niet door dezelfde persoon worden uitgevoerd, kan ook een verdeling worden gemaakt tussen webdesign, dat zich voornamelijk richt op de front-end van websites, en webdevelopment (webontwikkeling) wat zich op de backend, of technische realisatie ervan richt. Webdesign vertoont gelijkenissen met het grafisch ontwerpen van traditioneel drukwerk, maar er zijn opvallende verschillen. Zo kunnen video en audio deel uitmaken van webdesign en verloopt de interactie met de bezoekers anders.

Richtlijnen op het gebied van Webdesign zijn vastgelegd in het w3c, WCAG en webrichtlijnen.nl. Accessibillity en usabillity zijn hierin uitgangspunten. Website die voldoen aan de standaarden voor goed Webdesign, kunnen een waarmerk aanvragen bij Stichting Drempelvrij.

LEES MEER